Ofte stillede spørgsmål

Hvornår må hvalpen tidligst starte til træning?

Du kan tidligst starte til træning med din hvalp, når den er vaccineret.
Vi anbefaler træningsstart, når hvalpen er ca. 12 uger gammel. Du kan godt starte tidligere, men det er vigtigt, at hvalpen er nået at falde til i sit nye hjem og føler sig tryg ved dig, når den kommer på træningspladsen første gang. 

Det er aldrig for sent at starte med at træne sin hund, og vi har altid et hold, hvor I vil passe ind. DcH-Varde er for alle.

Husk, det er en god ide, at tilmelde sig i god tid, da vi i perioder har ventelister.

 

Får hvalpene lov at lege sammen?

Der kan evt. blive holdt frikvarter på hvalpeholdene, hvor hundene får lov at løbe sammen uden line. Det er frivilligt, om man ønsker at deltage. Frikvarter foregår i små hold, og der bliver taget hensyn til, at der er harmoni mellem hundene, når de leger. Vi træner indkald af hundene. Vi har en hvalpegård, som er et mindre område, der er indhegnet, hvor vi kan træne indkald, og hele området er også indhegnet.

 

Hvor mange er der på holdene i DcH-Varde?

Der kan være op til 25 hunde på et hold, men holdet bliver altid delt op på flere stationer, som cirkulerer rundt til flere instruktører i løbet af træningsaftenen. På den måde vil I aldrig være mange hos hver instruktør. Vi tilstræber, at der højst er 6 hvalpe eller 8 voksne hunde pr. instruktør.

 

Er der både store og små hunde på holdene?

Der er både store og små hunde på holdene, vi tager hensyn til hundens størrelse i øvelserne. I forbindelse med frikvarter bliver der taget hensyn til, at der er harmoni mellem hundene. 

 

Er der nogle hunde, der ikke må træne i DcH-Varde?

DcH-Varde er for alle, både store og små hunde. Det har ingen betydning om din hund har stamtavle eller ej. Alle er velkomne.

Dog må hunde på forbudslisten jf. Hundeloven § 1a ikke medbringes på pladsen, idet besiddelse af disse hunde er forbudt. 

 

Hvad koster det at træne i DcH-Varde?

Ved tilmelding betaler du for 13 ugers medlemskab (intro + 12 x træning). Prisen kan du se på det enkelte hold under tilmelding.

Ønsker du herefter at fortsætte din træning, betaler du årskontingent for den resterende del af året. 

 

Kan børn gå til træning med hunden?

For at deltage i undervisning i DcH-Varde skal du være fyldt 12 år. Vi har ingen børne/ungehold, og undervisningen er tilrettelagt efter en "voksen målgruppe". Et barn kan godt deltage i træningen med hunden, såfremt barnet er motiveret og selv ønsker at deltage. Man skal kunne modtage fælles beskeder, kunne gennemføre øvelserne selvstændigt og være robust nok til ikke at lade sig "slå ud", hvis tingene ikke altid lykkes første gang... Det kræver tålmodighed og vedholdenhed at træne hund. HUSK! Hunden må aldrig blive barnets ansvar... Det er et voksenansvar at have hund. Til gengæld kan det være en stor fordel at inddrage børnene i træning og pasning - til stor glæde for både hund og barn. 

 

Kan jeg starte uden at deltage i intro?

Det er en forudsætning for at starte til træning i DcH-Varde, at I har deltaget i intro. Intro er første træningsaften, hvor man deltager uden hund. På introaftenen får I en masse vigtig information om pladsregler, og hvordan vi træner i DcH-Varde. 

 

Jeg er tidligere medlem og har nu fået en ny hvalp - kan jeg starte uden at deltage i intro?

Nej - intro er obligatorisk for alle, også tidligere medlemmer. 

 

Skal jeg melde afbud, hvis jeg ikke kan komme til træning?

Det er vigtigt, at melde afbud, hvis I er forhindret i at komme til træning. I kan skrive til jeres instruktør, melde afbud i Klubmodul eller sende en mail til dchvardetilmeld@gmail.com

 

Må min hund komme til træning når den er i løbetid?

Din hund må gerne deltage i træning, selvom den er i løbetid. En løbsk tæve må dog ikke deltage i frikvarter, hvor hundene er uden line. Du skal informere din instruktør om, at hunden er løbsk. 

 

Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil fortsætte med at træne efter mine første 12 gange?

Inden de første 12 x træning ophører, vil du modtage en mail med opkrævning på kontingent for resten af året, som du skal betale. Du behøver ikke gøre andet. 

 

Hvornår må jeg starte til agility med min hund?

Af sikkerhedsmæssige årsager skal din hund være 1,5 år, inden du må starte til agility. Det er vigtigt, at hunden er udvokset, for at undgå skader på hunden.

Nyheder

Sponsorer